tvthessalia.gr
Triantopoulos
Ν.ΛΑΡΙΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τριαντόπουλος από Κιλελέρ: Προχωρά το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες

Κοινοποίηση

Τον δήμο Κιλελέρ, έναν από τους Δήμους που έχει πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρ. Τριαντόπουλος. Η επίσκεψη ξεκίνησε από τη Νίκαια, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, με την παρουσία του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναλύθηκε το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πληγέντων χωριών του Κιλελέρ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, καθώς αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι πόροι που έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσουν αποκαταστάσεις σε υποδομές και δίκτυα που υπέστησαν σημαντικές βλάβες, με τα εγκεκριμένα ποσά να ανέρχονται στα 3,6 εκατ. ευρώ προς το Δήμο, ενώ έχουν, επίσης, εγκριθεί και έκτακτοι πόροι 1,7 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΥΑ του Δήμου Κιλελέρ.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Θανάση Νασιακόπουλο και δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε το χωριό Καλό Νερό, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής, για την οποία δρομολογούνται μία σειρά από παρεμβάσεις και έργα σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους. Ακολούθησαν αυτοψίες σε υποδομές που έχουν υποστεί ζημιές, όπως ο δρόμος που ενώνει τα χωριά Ζάππειο με Κυπάρισσο και τις δημοτικές ενότητες Νίκαιας με Κραννώνα, ενώ ο Υφυπουργός επισκέφτηκε και τα χωριά Μεγάλο Μοναστήρι, Αγναντερή και Νέο Περιβόλι στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται από όλους για την αποκατάσταση των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, κατά την επίσκεψη του στον Δήμο Κιλελέρ, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε ανοικτή συνάντηση στο χωριό Σωτήριο με κατοίκους και αγρότες της περιοχής. Στην συζήτηση που έγινε, αναλύθηκαν τα μέτρα στήριξης της κρατικής αρωγής τα οποία εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήματα των πολιτών, ενώ στο πλαίσιο ενός γόνιμου και από κοινού διαλόγου οι κάτοικοι εξέφρασαν στον Υφυπουργό και την δημοτική αρχή την αγωνία τους για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρικών φαινομένων μέσα στο χειμώνα, αλλά και για την επόμενη ημέρα για το χωριό τους, το οποίο είναι και από τα χωριά εκείνα της Θεσσαλίας που επλήγησαν περισσότερο από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Πρόκειται για ένα από τα χωριά που επλήγησαν και από τα δυο πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, όπου ο Δήμος Κιλελέρ έχει προχωρήσει τη διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων για την κάλυψη των ζημιών στην οικοσκευή από τη θεομηνία ‘Elias’. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κιλελέρ, μετά από σχετικό του αίτημα, έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και κατά την προηγούμενη περίοδο κατέβαλε στους δικαιούχους του Δήμου Κιλελέρ από τη θεομηνία ‘Elias’ την ενίσχυση για την κάλυψη των ζημιών στην οικοσκευή και των πρώτων επισκευαστικών αναγκών στις κατοικίες που επλήγησαν. Έτσι, καταβλήθηκαν 387.172 ευρώ προς 232 δικαιούχους του Δήμου Κιλελέρ, ενώ τις επόμενες ημέρες προχωρούν και οι τελευταίες καταβολές μετά από τη συνεργασία που είχαμε με τη Δημοτική Αρχή.

Με αφορμή τις επισκέψεις σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ, ο Υφυπουργός, κ. Χρ. Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «συνεχίζουμε τις επισκέψεις στα χωριά της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου καθώς υλοποιείται το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης από την Κυβέρνηση. Επισκεφθήκαμε και το Δήμο Κιλελέρ, για ακόμα μια φορά, όπου με τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Θαν. Νασιακόπουλο είμαστε σε στενή συνεργασία από την πρώτη στιγμή. Τόσο για τη στήριξη των κατοίκων και των αγροτών των χωριών του Δήμου Κιλελέρ, όσο και για την αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών σε δίκτυα και υποδομές του Δήμου. Ήδη έχει εγκριθεί έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5,3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ την αμέσως επόμενη περίοδο καθώς ωριμάζει η μελετητική προεργασία θα εγκριθούν και περαιτέρω πόροι. Επίσης, συνεχίζεται η υλοποίηση όλων των μέτρων της κρατικής αρωγής για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Όπως σημείωσα και στους κατοίκους, ιδιαίτερη θα είναι η μέριμνα για το χωριό Σωτήριο, το οποίο συγκαταλέγεται στα χωριά που επλήγησαν περισσότερο από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν στη Θεσσαλία. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους και δη με τη Δημοτική Αρχή».

ΠΗΓΗ: ERT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Με επισημότητα η παρέλαση στην παραλία του Βόλου

Ν. Πήλιο: 60χρονη καρκινοπαθής καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό της από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που νοικιάζει