tvthessalia.gr
Ìðëüêá ôùí áãñïôþí óôçí Çëåßá óôç ÌáñáèéÜ êáé ôï ÊïõñôÝóé. (eurokinissi ÃéÜííçò Óðõñïýíçò/ilialive.gr)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

Κοινοποίηση

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φέρονται οι Θεσσαλοί αγρότες που πραγματοποιούν Πανθεσσαλική σύσκεψη την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά.

Οι αγρότες θα συζητήσουν για τον συντονισμό της δράσης τους ενόψει της εξόδου σε επίκαιρα σημεία του οδικού δικτύου που έχει προαναγγελθεί για μετά τις 20 Ιανουαρίου, η οποία όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών απαιτεί μαζική συμμετοχή για να μπορέσουν να πιέσουν την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Image 5

Στο μεταξύ σήμερα αγρότες του Παλαμά κι άλλων περιοχών της Καρδίτσας έβγαλαν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, υλοποιώντας την απόφαση των αγροτικών συλλόγων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου στον Παλαμά.
Οι αγρότες διεκδικούν :
Να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή το σύνολο των πληγέντων αγροτών (κατά κύριο επάγγελμα και μη).
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πληγέντων στο 100% με την άμεση χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια και αγροτική επιχείρηση. Να δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες.
Να δοθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις χωρίς καμιά προϋπόθεση, όριο ή πλαφόν στην παράδοση της παραγωγής, αντίστοιχα και στους κτηνοτρόφους, με μόνο κριτήριο τη δήλωση ΟΣΔΕ.
Ειδικά για τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, να γίνουν δεκτές όλες οι δηλώσεις των πληγέντων για τις απώλειες σε ζώα και μελισσοσμήνη. Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους ο εφοδιασμός των πληγέντων κτηνοτρόφων με ζωοτροφές και άλλα αναγκαία μέσα για να επιβιώσουν τα κοπάδια. Να επιτρέπεται σταθερό αρμεκτήριο σε πρόχειρα καταλύματα με τσιμέντο και να τους δίνεται άδεια.
Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ενοίκια, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΑΕΕ – ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος – τράπεζες –εκκαθαριστές χωρίς προσαυξήσεις. Αναστολή λογαριασμών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης σε ενέργεια, νερό, τηλεπικοινωνίες για ένα εξάμηνο. Να επιδοτηθεί η κάλυψη της θέρμανσης σε όλους τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.
Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλες τις γεωργικές εκτάσεις και να επιδιορθωθούν άμεσα τα αναχώματα και το αρδευτικό δίκτυο του Ταυρωπού και των άλλων ΤΟΕΒ.
Να γίνει με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ), μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.
Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γιατί τα κανάλια έριξαν «μαύρο» στα exit polls στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης έφτιαξε βίντεο για την πόλη διαφημίζοντας τον φραπέ και τον μαλ…!

Αγρότες Θεσσαλίας: «Ούτε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας»