tvthessalia.gr
τεμπη ορκωμοσια 678x381
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενωτικός ο Γ. Μανώλης στην ορκωμοσία του δήμου Τεμπών

Κοινοποίηση

Mε ενωτική διάθεση εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, του δημοτικού συμβουλίου, των Προέδρων και των Συμβούλων των δημοτικών Κοινοτικών, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο οποίος χαρακτήρισε τον όρκο του ως «όρκο έντιμης και ευσυνείδητης άσκησης των καθηκόντων που καλούμαστε να υπηρετήσουμε», στέλνοντας το μήνυμα της αξιοπρέπειας και της διαφάνειας που θα διέπει για τα επόμενα πέντε χρόνια την δημοτική αρχή.

Την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, συνεπικουρούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Μητρόπολης.

Ενωτικός ο Γ. Μανώλης στην ορκωμοσία του δήμου Τεμπών

«Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί. Η εμπιστοσύνη σας προς τον συνδυασμό μας και προς στο πρόσωπο μου, μεταφράζεται ως ιστορικό χρέος. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο θα έχω την τιμή να υπηρετώ τους συνδημότες μου από τη θέση του Δημάρχου, ο Δήμος μας θα διοικείται:
Με σύνεση, με συναίνεση και σύνθεση, αλλά και αποφασιστικότητα.
Με ήθος, συνέπεια, όραμα, σχεδιασμό και σκληρή δουλειά.
Με υπομονή, επιμονή και προσήλωση για να φέρουμε σε πέρας και τα πιο μεγάλα σχέδια», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μανώλης

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μανώλης, τόνισε ότι «όπως πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια, από τη θέση της αντιπολίτευσης, μετά ως δήμαρχος, αλλά και κατά τη διάρκεια της  υπαλληλικής μου καριέρας, έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι και στη νέα δημαρχιακή θητεία που ανοίγεται.
Το έχω πει άλλωστε πολλές φορές ότι ο Δημαρχιακός θώκος δεν είναι λάφυρο αλλά μια θέση τεράστιας ευθύνης και καθημερινού αδιάκοπου αγώνα.
Είναι μια θέση από την οποία πρέπει να υπηρετείς αξίες και όχι αξιώματα, ιδέες και όχι ιδεολογίες ή ακόμα χειρότερα ιδεοληψίες.
Έτσι ακριβώς ξεκινήσαμε αυτό το δύσκολο αλλά συναρπαστικό ταξίδι.
Με απρόβλεπτες καταστάσεις και κρίσεις, και με  αγωνία, για το πώς αυτές, θα επηρεάσουν τον τόπο μας. Παρόλα αυτά, σταθήκαμε όρθιοι ως τοπική κοινωνία και προχωρούμε».

Ενωτικός ο Γ. Μανώλης στην ορκωμοσία του δήμου Τεμπών

Ωστόσο ο δήμαρχος κ. Μανώλης στάθηκε και στον ρόλο  που πρέπει στο εξής να έχει το δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας, «Τώρα, είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε τη δέουσα ωριμότητα αλλά και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας ο καθένας από το δικό του μετερίζι στην κοινή προσπάθεια για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν έχουν καμία θέση ούτε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και στον δημόσιο διάλογο. Δεν μας επέλεξαν για αυτό οι δημότες. Προφανώς θα υπάρξουν και στιγμές που θα διαφωνήσουμε.
Άλλωστε, αυτή είναι η ομορφιά και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Ωστόσο, πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικούς ρόλους αλλά με κοινές αγωνίες για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Άλλωστε ο δρόμος για την ευημερία περνάει μέσα από την ομοψυχία και συνεννόηση».

Στην τελετή ορκομωσίας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο νέος αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα, Δ. Τσέτσιλας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αθ. Μαμάκος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσίας Λάρισας Ν. Μητσογιάννης, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ Αθ. Σαμπάνης, ο αναπληρωτής διοικητής του ΑΤ Τεμπών Στ. Ευαγγελίδης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, η Δασάρχης Λάρισας Αν. Μπάκαβου και εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και τοπικών φορέων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων με τρικαλινό που παραχωρεί κτήριο για πολιτιστική χρήση

Θεσσαλία: Ανήλικοι εκβίαζαν μαθητή – Έπαιρνε χρήματα από το σπίτι του για να τους τα δίνει

Πρόσκληση Δ.Σ. στις 14/12/2023